Aanhoudingen voor dodelijke aanrijding scooterrijders in Venlo

De politie heeft aanhoudingen verricht in verband met een dodelijke aanrijding in Venlo.

Agenten hebben dinsdagmiddag een 20-jarige man en een 21-jarige man aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een dodelijke aanrijding maandagmiddag tussen een personenauto en een scooter op de Burgemeester Gommansstraat. De politie kwam de mannen op het spoor tijdens een buurtonderzoek. Een van hen ging er vandoor maar kon even later alsnog worden aangehouden. Vanuit privacy-oogpunt worden geen specifieke locaties van de beide arrestaties bekend gemaakt, meldt een woordvoerder. 

Het slachtoffer van de dodelijke aanrijding is een 26-jarige man uit Venlo. Hij overleed maandag. De andere persoon die op de scooter zat is een 20-jarige man uit Venlo. Hij is met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht waar hij in kritieke toestand is opgenomen. Een passante raakte bij het ongeval ook gewond en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Op basis van de eerste onderzoeksresultaten rond de dodelijke aanrijding houdt de politie rekening met opzet . Er is verder onderzoek gaande naar de toedracht en de verdachten worden verhoord.