Aanhoudingen voor drugshandel bij controle pand Gouda inzake coronamaatregelen

In Gouda heeft de politie tijdens een controle rond de coronamaatregelen, een aanzienlijke partij drugs aangetroffen.

Op maandag stonden agenten rond 1.00 uur op het punt om het pand aan de Tristanstraat te betreden voor een controle ten aanzien van de coronamaatregelen. Op dat moment zagen de agenten twee mannen die zich verdacht gedroegen. Na het binnentreden van het pand werden vier verdachten aangehouden op verdenking van drugshandel.

Na een doorzoeking trof de politie aanzienlijke hoeveelheden verdovende middelen aan. De partij drugs is net als enkele voertuigen en contant geld in beslag genomen. De vier verdachten, een 43-jarige Reeuwijker, een 40-jarige Gouwenaar en twee 35-jarige mannen zonder vaste woon-of verblijfplaats, zitten op dit moment nog vast. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Op basis van informatie van de politie heeft burgemeester Verhoeve van Gouda besloten tot spoedsluiting van het pand voor de duur van twee weken. Gedurende deze twee weken wordt er onderzoek gedaan naar de noodzaak van het opleggen van verdere bestuurlijke maatregelen, die kunnen inhouden dat het pand na de periode van spoedsluiting langer dicht blijft.