wiet crime nieuws

VIDEO: Politie zoekt tips inzake verdwenen Amsterdammer mogelijk betrokken bij wiet en hasj

De politie is op zoek naar tips in een onderzoek naar een verdwenen Amsterdammer die mogelijk betrokken was bij wiet en hasj.

Het gaat om de destijds 36-jarige Rachid Zaoudi die op 5 december 2013 spoorloos is verdwenen. Zaoudi groeide op in Zwolle, maar verhuisde naar Amsterdam. Hij woonde aan het Olof Palmeplein in Amsterdam-Noord en verhuurde een deel van zijn woning aan een kennis.

Zijn familie kreeg in de maanden voor zijn verdwijning aanwijzingen dat hij financiële problemen had. Mogelijk zijn die problemen aanleiding geweest voor zijn verdwijning. Rachid runde van 2008 tot 2010 een tapasrestaurant aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam. Na het faillissement daarvan probeerde hij op andere manieren zijn geld te verdienen. Zo zou hij samen met een klusjesman ruimtes gereedmaken voor het runnen van wiethokken. Er zijn ook aanwijzingen dat hij zich bezighield met het transport van hasj van Marokko naar Nederland.

Op de dag van zijn verdwijning heeft Rachid nog contact gehad met zijn ernstig zieke moeder om haar te feliciteren met haar verjaardag. Daarbij heeft hij aangegeven dat hij haar twee dagen later zou bezoeken in het ziekenhuis. Daar is hij is echter nooit komen opdagen. Rachids moeder is in 2014 overleden zonder te weten wat er met haar zoon is gebeurd.

Volgens zijn huisgenoot is Rachid die 5 december 2013 samen met de klusjesman van huis vertrokken. De klusjesman heeft aangegeven dat hij Rachid heeft afgezet bij café Happy2 aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam Oud-West. De telefoon van het slachtoffer is om 22.38 uur voor het laatst aangestraald bij een zendmast aan de Hendrik Walaardt Sacréstraat op Schiphol, vlakbij Badhoevedorp. Mogelijk is er in die omgeving iets gebeurd dat hem fataal is geworden. De politie is nu op zoek naar mensen die meer weten over de achtergronden rond de verdwijning van Rachid Zaoudi.