© Instagram

Aanhoudingen voor ernstige mishandeling oudere man in video op sociale media

De politie heeft aanhoudingen verricht voor de mishandeling van een oudere man op beelden op sociale media.

Op sociale media circuleerde de afgelopen dagen een verontrustende video waarin een oudere man werd mishandeld. Na uitgebreid onderzoek heeft de politie drie minderjarige verdachten uit Pijnacker aangehouden: een 13-jarige jongen, een 14-jarige jongen en een 15-jarige jongen.

Het incident vond plaats op 8 mei rond 14.30 uur op de Nobellaan, toen het slachtoffer zijn hondje uitliet. Op de kruising met de Einsteinlaan stuitte hij op een groepje jongeren, waarvan drie achter de man aanliepen. Twee van hen vielen de man aan, terwijl de derde de mishandeling vastlegde op video. Nadat een omstander om hulp riep, vluchtte de groep uiteen. De video van de mishandeling verspreidde zich snel via sociale media, waarna de politie een onderzoek startte. Na grondig speurwerk werden de 13-jarige, 14-jarige en 15-jarige verdachten uit Pijnacker opgespoord en gearresteerd.

Burgemeester Björn Lugthart reageert geschokt op de mishandeling: “Het gedrag van deze jongeren is volstrekt onacceptabel en zal niet worden getolereerd. De politie heeft direct ingegrepen en drie verdachten zijn inmiddels aangehouden. Het is onbegrijpelijk dat jongeren mensen lastigvallen, mishandelen en daar nog trots op zijn ook, ik kan het niet bevatten. In Pijnacker-Nootdorp moet iedereen veilig over straat kunnen lopen. Samen met de politie en het Openbaar Ministerie ga ik bekijken welke maatregelen nodig zijn om dit gedrag te voorkomen.”

Het onderzoek naar het incident is nog gaande. De politie zal alle beschikbare bewijsmateriaal grondig analyseren en verhoor afnemen van de verdachten. De slachtofferhulp zal ondersteuning bieden aan de oudere man die het slachtoffer werd van deze verwerpelijke daad. De gemeente Pijnacker-Nootdorp en de lokale autoriteiten nemen deze zaak zeer serieus en zullen er alles aan doen om de veiligheid en het welzijn van de inwoners te waarborgen.