Aanhoudingen voor heling Ferrari en kilo’s drugs bij drugsactie grensovergang Hazeldonk

In Nederland zijn bij een internationale drugsactie bij grensovergang Hazeldonk, aanhoudingen verricht voor onder meer heling van een Ferrari en drugs.

Tijdens de actiedagen van 9 tot en met 12 juni troffen medewerkers van de Dienst Infrastructuur verschillende soorten drugs aan, waaronder hasj, wiet, cocaïne (onder andere een partij van 5 kilo), amfetamine en paddo’s. Daarnaast zijn er meerdere aanhoudingen verricht, onder meer voor heling van een gestolen Ferrari en poging diefstal door middel van braak. Er zijn volgens de politie ook illegale vreemdelingen aangehouden.

Op het spoor werkte de Dienst Infrastructuur onder andere samen met de Franse douane. Hierbij werden meerdere treinen en personen gecontroleerd. De agenten troffen zowel soft- als harddrugs aan. Er werden in totaal 28 treinen gecontroleerd, waarbij ook een speurhond (drugs) werd ingezet. De internationale actie ‘Etoile’ is een samenwerking tussen de politie- en douanediensten van Frankrijk, België, Luxemburg en Nederland