Voorlopige hechtenis Donny M. in zaak rond ontvoeren en doden Gino (9) verlengd met 90 dagen

De voorlopige hechtenis van Donny M. in de zaak rond het doden van Gino (9), is net negentig dagen verlengd.

Naar het oordeel van de raadkamer bestaan er ernstige bezwaren tegen M. voor de feiten waarvan hij verdacht wordt. Er is dus meer dan alleen een verdenking dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan de ontvoering van Gino en het hem van het leven beroven. Ook is er een verdenking bijgekomen van bezit en verspreiding expliciete beelden van kinderen.

Verder zijn er volgens de raadkamer ook redenen om Donny M. langer vast te houden. Niet alleen is de rechtsorde ernstig geschokt door de feiten waarvan Donny M. verdacht wordt, maar de rechtbank vreest ook voor herhaling als Donny M. op vrije voeten zal worden gesteld.

Na deze termijn van 90 dagen moet de strafzaak voor de eerste keer bij de rechtbank op een openbare zitting komen. Dit zal naar verwachting een pro-formabehandeling zijn, waar alleen de voortgang van het onderzoek en de voorlopige hechtenis zullen worden besproken.

De negenjarige Gino verdween toen hij in Kerkrade aan het spelen was op straat. Er is een zoekactie gestart en na enkele dagen bleek het kind helaas overleden. De politie heeft de 22-jarige Donny M. aangehouden op verdenking van betrokkenheid. De verdachte kwam eerder in aanraking met politie en justitie in verband met misbruik.