© Instagram

Aanhoudingen voor internationale handel in wiet, cocaïne en synthetische drugs na info uit Sky ECC en Encrochat pgp’s

De politie heeft in een onderzoek naar internationale drugshandel, meerdere aanhoudingen verricht. De verdachten kwamen in beeld door gekraakte Encrochat en Sky ECC pgp-berichten.

Agenten hielden drie mannen vanochtend aan op verdenking van betrokkenheid bij internationale handel in wiet, cocaïne en synthetische drugs. Het gaat om een 33-jarige man en een 52-jarige man uit Leeuwarden en een 57-jarige man uit Eindhoven. Na de aanhoudingen zijn er verschillende doorzoekingen gedaan in loodsen en woningen in Leeuwarden en Eindhoven. De verdachten zijn ingesloten en zitten momenteel in alle beperkingen vast.

De mannen kwamen in beeld bij de recherche door informatie uit berichten van pgp-communicatie via toestellen van Encrochat en Sky ECC. Hierdoor werd duidelijk dat er vermoedelijk sprake was van internationale handel in wiet, cocaïne en synthetische drugs. Voor de de geld- en drugstransporten werden derden ingezet. De verdachten zouden hebben samengewerkt met criminelen uit binnen- en buitenland. Het onderzoek van de recherche loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.