Man in Amsterdam voor tweede keer in korte tijd beschoten bij drive-by schietpartij

In Amsterdam is een man voor de tweede keer in korte tijd op straat beschoten bij een drive-by schietpartij.

De 41-jarige Amsterdammer liep maandagavond rond 19.05 uur op de Kolfschotenstraat toen hij ineens een auto hard hoorde optrekken. De man keek om, de auto scheurde voorbij en kort daarop klonken volgens het slachtoffer drie schoten. Daarna vertrok de auto in de richting van de Groebeekdreef.

Het slachtoffer alarmeerde direct de politie en zag toen de auto weer terugkomen. De bestuurder bleef vervolgens rondjes rijden in de buurt van de beschoten Amsterdammer. Toen de gealarmeerde agenten arriveerden, zag het slachtoffer de betreffende auto aan komen rijden. De politie kon door middel van de uitpraatprocedure drie inzittenden aanhouden. Bij geen van de mannen werd een vuurwapen aangetroffen. Ook in de auto werd niets gevonden. Het drietal werd daarna overgebracht naar het politiebureau. Daarna werd nog gezocht in de woning van één verdachten en hier werd eveneens niet aangetroffen.

De Amsterdammer werd enkele weken geleden ook al het slachtoffer van een beschieting. De man zat toen op klaarlichte dag met vrienden bij een picknicktafel aan het Krimpertplein toen een man en vrouw aan kwamen lopen. De man keek richting het slachtoffer en vroeg waarom hij naar hem keek. Het slachtoffer gaf antwoord en de man vroeg op dreigende toon tot hoe laat zij daar zaten en liep toen weg. Enkele minuten later verscheen de onbekende man weer, dit keer op een oude damesfiets. Er ontstond een woordenwisseling tussen de twee mannen en de onbekende man leek aanstalten weg te gaan. Echter pakte de man uit zijn jaszak een vuurwapen, laadde deze door, richtte op het slachtoffer en schoot. De verdachte sloeg fietsend op de vlucht.

De politie onderzoekt de zaak en kijkt of de beschietingen met elkaar te maken hebben. Ook wordt gekeken of de aangehouden verdachten van maandag, iets met de beschieting van 28 september te maken hebben. De twee Amsterdammers, 18 en 19 jaar, en een 18-jarige man uit Hoofddorp zitten vast en worden verhoord.