Aanhoudingen voor mishandeling en afpersing bejaarde man na afspraakje met minderjarige

De politie heeft aanhoudingen verricht voor het mishandelen van een oudere man in Hengelo die een afspraakje zou hebben met een minderjarige jongen.

De bejaarde man deed op maandag 28 december aangifte van mishandeling bij de politie in Hengelo. De man dacht dat hij een afspraak had gemaakt met een minderjarige jongen. In plaats daarvan werd hij belaagd door twee jongemannen die geld wilden hebben. Toen hij hen dat niet kon en wilde geven werd hij mishandeld, bedreigd en enige tijd afgeperst.

Naar aanleiding van het incident is de politie een onderzoek gestart wat leidde naar een aantal verdachten. De twee minderjarige jongens zijn aangehouden. Ze worden verdacht van mishandeling, bedreiging, en afpersing en zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

‘Een nog mogelijk te plegen strafbaar feit als dekmantel voor eigen financiële gewin is onacceptabel’, aldus Arjan Derksen, teamchef van districtsrecherche van de politie in Twente. ‘Deze jongens worden verdacht van het plegen van een diefstal met geweld, ook wel straatroof genoemd. Een dergelijk incident heeft grote impact op de slachtoffers. Wij doen er alles aan om deze vorm van misdaad aan te pakken.’