Aanhoudingen voor neerschieten bekende crimineel samen met dochter bij liquidatiepoging Amstelveen

De politie heeft aanhoudingen verricht voor een poging tot liquidatie op een crimineel in Amstelveen die samen met zijn dochter was.

Het gaat om de liquidatiepoging op Ahmet G. op 16 maart 2019. Op die dag raakte het slachtoffer en zijn 17-jarige dochter rond het middaguur gewond toen zij met de auto thuis aankwamen en werden beschoten. Een vuurwapen dat werd gericht op de eveneens aanwezige ex-vrouw van de man weigerde. De vrouw viel een van de schutters aan en probeerde hem weg te duwen. G. en zijn dochter moesten met schotwonden worden overgebracht naar het ziekenhuis.

De aanslag werd uitgevoerd door twee schutters die op de vlucht sloegen in een gereedstaande donkere auto. Het voertuig was vermoedelijk gestolen en voorzien van een vals of vervalst kenteken. In het onderzoek dat volgde werd duidelijk dat de poging tot moord door de schutters was uitgevoerd in opdracht van iemand anders in het criminele milieu.

Na uitgebreid onderzoek zijn nu vier verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mislukte liquidatie. Drie van hen komen uit Rotterdam, de vierde komt uit Zoetermeer en zijn in de leeftijd van 27, 28 en 42 jaar. Bij een van hen trof de politie tijdens de aanhouding een vuurwapen en een patroonhouder met munitie aan.

Bij de doorzoeking van de woningen van de verdachten is verder beslag gelegd op enkele tientallen mobiele telefoons, een computer, scherpe patronen, drie boterhamzakjes met in totaal 250 gram cocaïne, een duur horloge en een paar duizend euro aan contant geld. Het onderzoek naar de liquidatiepoging wordt voortgezet en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.