Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

5 jaar cel voor man uit Hardinxveld na tientallen jaren misbruiken zes dochters en kleindochter

Een man uit Hardinxveld is veroordeeld tot vijf jaar cel en tbs voor het misbruiken van zijn zes dochters en een kleindochter.

Volgens de rechtbank is het bewezen dat de 62-jarige man gedurende een langere periode zes dochters en een kleindochter ernstig heeft misbruikt. De handelingen begonnen toen de slachtoffers rond de vier à zes jaar oud waren. Het misbruik hield aan tot hun twaalfde à veertiende verjaardag. Daarnaast heeft de verdachte meerdere keren een zoon mishandeld.

Uit psychiatrisch en psychologisch onderzoek is gebleken dat de verdachte een pedofiele stoornis heeft en dat hij daarvoor behandeld moet worden. De deskundigen adviseren een tbs-maatregel met voorwaarden op te leggen. Opname in en resocialisatie vanuit een (forensisch psychiatrische) kliniek in het kader van die maatregel is daartoe naar het oordeel van de deskundigen het meest geschikt.

De rechtbank realiseert zich dat hier sprake is van zeer ernstige feiten en dat zij, door deze adviezen te volgen, op grond van de wet is gebonden aan een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar, aldus een woordvoerder.