© OM

Aanhoudingen voor opduiken blokken cocaïne overboord gegooid in haven Rotterdam

In de Rotterdamse haven zijn aanhoudingen verrichten na opduiken partij cocaïne die van zeeschip werd gegooid.

De aanhoudingen vonden afgelopen dinsdag plaats bij een actie van de douane. De verdachten zijn drie mannen van 38, 47 en 48 jaar en zij komen uit Amsterdam, België en Rotterdam. Zij worden verdacht van handel en invoer van verdovende middelen. Bij hun aanhouding werd een hoeveelheid cocaïne aangetroffen. Het bleek na weging te gaan om 26 kilogram.

Uit het onderzoek is gebleken dat er een partij cocaïne overboord is gegooid van een zeeschip. Deze zou zijn opgedoken door de Belgische verdachte. De andere twee mannen stonden op de kade en namen de blokken cocaïne in ontvangst. Toen de Douane en zeehavenpolitie, na observatie, ter plaatse kwamen sloegen alle drie de verdachten op de vlucht. Uiteindelijk zijn de mannen aangehouden.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd. Het voorarrest van de drie verdachten is met veertien dagen verlengd door de rechter-commissaris.

© OM