Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Aanhoudingen voor opzetten drugslijn blokken cocaïne met medewerkers haven Vlissingen

De politie heeft in een onderzoek naar drugssmokkel aanhoudingen verricht voor het opzetten van een smokkellijn via de haven van Vlissingen.

Begin vorig jaar startte de recherche een onderzoek, toen uit gekraakte versleutelde berichten bleek dat een groep mannen van januari tot juni 2020 bezig waren met het opzetten van een smokkellijn, onder meer naar de haven van Vlissingen. Het gaat om zes mannen die verdacht worden van betrokkenheid. Drie van hen waren in die periode werkzaam in de Vlissingse haven. Dit drietal stond volgens de politie in nauw contact met drie andere mannen.

De havenarbeiders gaven cruciale informatie door en zouden mogelijk een actieve rol gaan spelen bij de invoer van verdovende middelen. De politie gaat er vanuit dat het hierbij om cocaïne ging. De daadwerkelijke invoer kon niet worden aangetoond.

Omdat voorbereidingshandelingen ook strafbaar zijn, werden de vier mannen eind maart aangehouden. Het gaat om een 31-jarige man uit Oost-Souburg, een 31-jarige man uit Vlissingen en twee 39-jarige mannen uit Middelburg. De verdachten zaten tot nu in volledige beperkingen vast en zodoende zijn de aanhoudingen niet eerder bekendgemaakt. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen voor het opzetten van de smokkellijn worden niet uitgesloten.