© Politie

1,5 jaar cel voor Peter O. (53) na verkrachten meisje (4) in steeg Roden

De rechtbank heeft een man uit het Drentse Roden veroordeeld tot 1,5 jaar cel voor het misbruiken van een meisje (4) in een steeg.

In de zomer van 2020 was de kleuter op 15 juni samen met een vriendinnetje vanuit een speeltuin naar huis aan het lopen toen ze de 53-jarige Peter O. tegenkwamen in een steegje bij de Geluklaan. De man sprak de kinderen aan terwijl zijn geslachtsdeel uit zijn broek hing. Vervolgens vergreep hij zich aan het 4-jarig meisje.

Beide kinderen zijn geschrokken naar huis gegaan en vertelden hun ouders wat er had plaatsgevonden. De politie werd ingeschakeld maar de verkrachter was inmiddels weg. Er volgde een onderzoek waarbij er onder meer in Opsporing Verzocht aandacht werd besteed aan de zedenzaak.

O. liep uiteindelijk begin vorig jaar tegen de lamp nadat getuigen hem hadden gezien in een steegje. Hij zou zich die dag verdacht hebben gedragen en een jongetje hebben aangesproken. Een getuige reageerde snel en wist een foto te maken. De politie kon O. op basis daarvan aanhouden.