Aanhoudingen voor reeks diefstallen containers ter waarde van 180.000 euro

De politie heeft aanhoudingen verricht in verband met een reeks diefstallen van containers ter waarde van ruim 180.000 euro.

Recent werden bij verschillende bedrijven containers buitgemaakt. Het ging in totaal om zestien containers die vooral bij metaalbedrijven werden gestolen. De diefstallen vonden plaats in Etten, Almelo, Nijverdal, Doetinchem, Ede, Didam, Renswoude, Enter, Hardenberg, Weert en Dedemsvaart. Er werd gebruik gemaakt van een vrachtauto met een haakarm waarmee de containers op de vrachtauto getrokken werden.

De politie stelde een onderzoek in wat leidde naar een aantal verdachten. De politie hield een 44-jarige man uit Doetinchem, een 46-jarige man uit Deventer, een 53-jarige man uit Voorst en een 44-jarige man uit Deventer aan op verdenking van betrokkenheid bij de diefstallen.

De politie kon de verdachten aanhouden door belangrijke hulp van getuigen. Veel van die getuigen zijn werkzaam in de metaalhandel. De vrachtauto die bij de diefstallen werd gebruikt is in beslag genomen. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.