Verdachte opgepakt in onderzoek dodelijke mishandeling Sloterplas in Amsterdam

De Amsterdamse politie heeft in een onderzoek naar de dodelijke mishandeling van Krzysztof Malinowski, opnieuw een aanhouding verricht.

Malinowski werd op maandag 24 augustus door een wandelaar aangetroffen in de rietkraag van de Sloterplas in West. Hij bleek met grof geweld te zijn mishandeld en overleed later in het ziekenhuis.

In het onderzoek naar zijn dood heeft de recherche maandag een verdachte aangehouden. Het gaat om een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Net als het slachtoffer is ook hij van Poolse afkomst. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Krzysztof Malinowski. Op dit moment zit de verdachte in alle beperkingen en wordt er niet meer informatie over (de verdenkingen tegen) hem gedeeld, aldus een woordvoerder van de politie.

Eerder werd in hetzelfde onderzoek al een man opgepakt. Op 19 november 2020 heeft de recherche ook een verdachte aangehouden in deze zaak. De toen aangehouden verdachte, ook 38 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats en van Poolse afkomst, zit momenteel nog steeds vast.

Het onderzoek naar de dood van Krzysztof Malinowski is in volle gang. Meer aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.