Walther 9mm pistool © Carl Walther GmbH - Germany via Wikimedia Commons

Aanhoudingen voor schieten met vuurwapen bij gewapende straatroof in Amsterdam

De Amsterdamse politie heeft aanhoudingen verricht voor een gewapende straatroof waarbij ook geschoten werd.

Op vrijdagavond kreeg de meldkamer rond 19.00 uur melding van een gewapende straatroof op de Bergwijkdreef. Het slachtoffer had een afspraak gemaakt met een persoon via een verkoopsite om een telefoon te verkopen. Wanneer de twee elkaar ontmoeten voor een appartementencomplex en het slachtoffer zijn telefoon overhandigt, laat de koper geen geld zien, maar een vuurwapen.

De dader bedreigt het slachtoffer en schiet vervolgens in de lucht. De verdachte vlucht vervolgens de Bergwijkdreef op in de richting van een auto, die geparkeerd staat op een parkeerplaats. Hier stapt de verdachte in en vlucht. Het slachtoffer weet een goede beschrijving door te geven aan het Operationeel Centrum.

Meerdere eenheden van de politie gaan vervolgens op zoek naar het voertuig en rond 20.00 wordt de auto gezin op de Middenweg. Middels een autoprocedure worden de vier inzittende aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De recherche heeft de zaak in onderzoek en alle vier de verdachten zitten op dit moment nog vast.