De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Man in Bentley met Marokkaans kenteken doorzeefd met kogels bij liquidatie Costa del Sol

In de Spaanse Costa del Sol is een man in een Bentley met een Marokkaans kenteken geliquideerd door twee schutters met machinegeweren. Het slachtoffer werd doorzeefd met kogels.

Op zondagavond kreeg de politie een melding van een mogelijke schietpartij in Benahavis nabij Malaga. De hulpdiensten zijn met spoed naar de betreffende locatie gegaan voor onderzoek. Op de plaats delict werd een Bentley met draaiende motor aangetroffen met daarin een zwaargewonde man. Het slachtoffer bleek te zijn neergeschoten en is hierbij meerdere keren onder meer in zijn hoofd geraakt. De man bezweek ondanks reanimatie ter plekke aan zijn verwondingen.

De politie heeft direct een groot onderzoek ingesteld naar de schietpartij en gaat uit van een afrekening in het zware criminele milieu. Het slachtoffer blijkt een 37-jarige Fransman van Marokkaanse afkomst te zijn. De man is zeker twintig keer geraakt door kogels uit onder meer een AK-47. Het doelwit maakte geen schijn van kans.

Uit onderzoek blijkt dat er twee schutters betrokken zijn geweest bij de liquidatie. Het slachtoffer werd met verschillende kalibers beschoten. Het onderzoek naar de afrekening in het criminele milieu is in volle gang. Er zijn geen aanhoudingen verricht.