Aanhoudingen voor versturen postpakketten met partijen drugs vanuit Nederland naar het buitenland

De politie heeft zes verdachten aangehouden voor het versturen van postpakketten met drugs vanuit Nederland naar het buitenland.

Agenten kwamen de verdachten op het spoor tijdens een onderzoek van rechercheurs van het Post Interventie Team (PIT) van de Landelijke Eenheid. Er werd dinsdag een overdracht van pakketten met drugs geobserveerd waarop de politie in actie kwam. Hierbij zijn vijf personen aangehouden. Het gaat om drie vrouwen in de leeftijd van 37, 34 en 23 jaar en twee mannen van 35 en 33 jaar. Na de aanhoudingen zijn vier woningen in Assen en Almere doorzocht. Hierbij zijn onder andere een grote hoeveelheid XTC-pillen, ketamine, administratie en digitale gegevensdragers in beslag genomen. De politie denkt dat de aangehouden verdachten onderdeel zijn van een criminele organisatie. Een organisatie die tot doel heeft het verzenden van grote hoeveelheden drugs naar het buitenland via pakketdiensten.

Bij een tweede onderzoek door het PIT werd een verdachte aangehouden die een postpakket met drugs inleverde. Het bleek te gaan om 14,2 kilo XTC. De 19-jarige man uit Zaandam is aangehouden. De rechercheurs doorzochten na de aanhouding de woning van de verdachte. Hier vonden zij onder andere verdovende middelen en digitale gegevensdragers. Naast het verstuurde pakket met drugs, nam de politie ook deze spullen in beslag. De onderzoeken naar het versturen van postpakketten met drugs zijn nog in volle gang en meer aanhoudingen worden in beide zaken niet uitgesloten.