Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Aanslag met explosief op pand Bergen op Zoom, politie start onderzoek

Woensdagochtend 10 juli is er een explosief afgegaan bij een pand aan de Wouwsestraatweg in Bergen op Zoom.

Er raakte niemand gewond bij het incident. De politie zoekt getuigen die mogelijk meer informatie hebben over deze gebeurtenis.

Harde Knal en Grote Schade

Rond 04.20 uur werd de rust in de Wouwsestraatweg ruw verstoord door een harde knal. De meldkamer ontving direct meldingen van de explosie, waarna agenten en het Team Explosieven Verkenning snel ter plaatse kwamen. Bij aankomst troffen ze een ontploft explosief aan, dat aanzienlijke schade aan de voorgevel van het pand had veroorzaakt. Gelukkig was er op het moment van de ontploffing niemand aanwezig in het pand, waardoor er geen gewonden zijn gevallen.

Politie Onderzoek in Volle Gang

De politie is een grondig onderzoek gestart om de oorzaak en daders van de explosie te achterhalen. Forensische experts waren al snel ter plaatse om sporen te verzamelen. Daarnaast zijn agenten in de buurt bezig met het opvragen van camerabeelden van omliggende panden en bedrijven, in de hoop waardevolle informatie te vinden die kan leiden tot de identificatie van de daders.

Oproep aan Getuigen

De politie roept buurtbewoners en anderen die mogelijk iets verdachts hebben gezien of gehoord in de vroege ochtenduren rond de tijd van de explosie op om zich te melden. De hoop is dat deze getuigenverklaringen het onderzoek verder kunnen helpen.

Dit incident heeft duidelijk een grote impact gehad op de buurt en roept vragen op over de veiligheid in de omgeving. De autoriteiten zetten alles op alles om de daders te vinden en de oorzaak van de explosie te achterhalen.