© Crime-Nieuws.nl

Aanslag met explosief op pand nieuwe sportschool kickbokser Jamal Ben Saddik

In Antwerpen is een aanslag gepleegd met een explosief op het pand waar een nieuwe sportschool van kickbokser Jamal Ben Saddik zit.

Bij de hulpdiensten kwamen afgelopen nacht rond 2.30 uur meldingen binnen van een explosie op de Cruyslei in de wijk Borgerhout. Agenten zijn met spoed ter plaatse gegaan voor onderzoek. Er bleek een explosief te zijn ontploft bij een pand in de straat.

Het gaat volgens Belgische bronnen om de nieuwe sportschool van kickbokser Ben Saddik. Naast de knal hebben de daders ook een boodschap achtergelaten. ‘Dood JBS Dede Dief’. De tekst ‘Dede Dief’ werd eerder ook achtergelaten bij een aanslag op een woning in de Antwerpse Lange Beeldekenstraat.

Er zijn de afgelopen maandag meerdere aanslagen gepleegd bij panden gelinkt aan de familie Ben Saddik. Aanleiding zou naar verluidt een conflict in het zware drugsmilieu zijn. De kickbokser heeft altijd aangegeven dat de aanslagen niet gericht op hem zijn. Dat lijkt nu met de directe boodschap aan zijn adres, anders te zijn. Het onderzoek naar de aanslagen is in volle gang.