Aanslag met granaat op woning familie bekende cocaïnehandelaar in Antwerpen

In Antwerpen hebben criminelen een aanslag met een granaat gepleegd op een woning van de familie van een bekende cocaïnehandelaar.

Volgens Belgische media ontplofte in de Guldenspoorstraat een explosief bij een woning. De aanslag was naar verluidt gericht op de familie van een 27-jarige bekende uit het Antwerpse criminele milieu. De man wordt gezien als de rechterhand van een grote cocaïnedealer, Abdelkader ‘De Jood’ Bouker,die inmiddels al 3 jaar wordt vermist.

De 27-jarige man werd in 2015 samen met Bouker gepakt met een partij cocaïne van 320 kilogram. Ongeveer een jaar later zou ‘De Jood’ zijn ontvoerd en is sindsdien spoorloos verdwenen. Er zou ook losgeld zijn betaald maar dat heeft niet geleid tot de vrijlating van de ontvoerde Bouker. Het is niet bekend of hij überhaupt nog in leven is.

De Belgische recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de aanslag met een explosief. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De mogelijke motieven rondom de granaataanslag worden onderzocht. Het is niet de eerste en mogelijk ook niet de laatste aanslag op familie/bekenden van de cocaïnehandelaar.