Aanhoudingen in binnen- en buitenland voor liquidaties gelnkt aan motorclub Caloh Wagoh

In het onderzoek naar opdrachten tot liquidaties door motorclub Caloh Wagoh, zijn opnieuw aanhoudingen verricht.

Op verzoek van justitie in Den Haag werden in Spanje en Sint-Maarten twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 34-jarige en een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Deze mannen zouden, volgens justitie, verschillende opdrachten tot liquidaties hebben gegeven aan een eerder opgepakt kopstuk van motorclub Caloh Wagoh.

Dit kopstuk zou enkele opdrachten vervolgens hebben uitgezet bij drie leden van de motorclub. De drie verdachten, een 37-jarige man uit Rijswijk, een 32-jarige man uit Den Haag en een 52-jarige man uit Den Haag, zijn vandaag aangehouden. De vijf verdachten zouden zich volgens het Openbaar Ministerie schuldig hebben gemaakt aan (uitlokking van) (poging) moord dan wel het (mede)plegen van voorbereidingshandelingen daartoe.

Om welke zaken het precies gaat, daarover kan het Openbaar Ministerie op dit moment nog geen mededelingen doen. De verdachten zitten vanwege het lopende onderzoek nog in alle beperkingen vast. Op 4 oktober staat een pro-formazitting gepland en op dat moment zal er meer informatie beschikbaar zijn.

Naast de vijf recent opgepakte verdachten zitten er nog meer personen vast in hetzelfde onderzoek. Het gaat onder meer om twee kopstukken van motorclub Caloh Wagoh en een kroongetuige die verklaringen heeft afgelegd over meerdere liquidaties en mogellijke betrokkenen.