‘Aanval met ijzeren staven Jan Roos in A’dam-West blijkt anders’

Jan Roos zou naar eigen zeggen dinsdagavond in de Joos Moorstraat in Amsterdam-West zijn aangevallen door twaalf Marokkanen met stenen, een stuk hout en een ijzeren pijp. Een zeer heftige aanval zou je denken waarvan je direct aangifte gaat doen. Dat heeft Roos niet gedaan. Misschien wel omdat het verhaal niet helemaal klopt zoals hij het beschrijft. Want hij is vergeten te melden dat hij zelf een wapen heeft getrokken uit zijn achterbak. Dit meldt Het Parool.

Uit navraag in de buurt is gebleken dat er inderdaad een kleine confrontatie was met geschreeuw over en weer. Volgens maar liefst drie omwonenden zou Jan Roos een zwart kapmes van zeker een halve meter in zijn hand hebben gehad waarmee hij de gevaarlijke groep met stenen en ijzeren pijp wegjaagde. Hij zou daarbij hebben geroepen ‘Ik hak jullie k***kerkoppen eraf!’ aldus één van de jongens die bij de gevaarlijke groep Marokkanen hoorde.

Het verhaal krijgt hierdoor natuurlijk wel een hele andere wending. Roos heeft ook toegegeven dat hij wel ‘iets’ in zijn hand had. Dat is hij blijkbaar vergeten te melden op Twitter toen hij met veel bombarie meldde te zijn ‘aangevallen’ door agressieve Marokkanen met ijzeren staven en stenen. Klik hier om het artikel in Het Parool te lezen wat een heel ander beeld geeft van de ‘heftige aanval’. De politie heeft Roos in ieder geval opgeroepen om toch aangifte te doen om alle feiten boven tafel te krijgen.

Jan Roos aangevallen met ijzeren staven en stenen of toch niet?