Aanzienlijke hoeveelheid grondstoffen voor synthetische drugs onderschept op A67

Woensdag 27 februari heeft de politie naar aanleiding van een groot onderzoek een grote hoeveelheid Apaan aangetroffen in een vrachtwagen op de A67. Aanleiding van het onderzoek was de vondst van meer dan 10.000 kilo Apaan in een loods in Venlo op 29 januari 2013. Apaan wordt gebruikt bij de productie van synthetische drugs.

De vondst van 29 januari was aanleiding voor de politie om nader onderzoek te doen naar de herkomst van de stof. Dit onderzoek heeft uiteindelijk geleid tot de onderschepping van een vrachtwagen met een grote lading Apaan. In de vrachtwagen zat ruim 10.000 kilo en werd getransporteerd via Duitsland naar Nederland.

Tijdens de onderschepping van dit transport op woensdagavond werden drie personen aangehouden, te weten een 44-jarige man uit Estland, een 46-jarige man uit België en een 44-jarige Nederlander. Na controle bleek dat de Nederlandse man in bezit was van een vuurwapen.

Apaan is op dit moment niet illegaal in veel landen in de wereld. Op het moment dat Apaan in Nederland wordt gebruikt voor het vervaardigen van BMK is de stof wel illegaal en valt het onder de bepalingen van de Opiumwetgeving.

Bron: Politie