Hennepruimdag Tilburg levert 4 kilo wiet, 3 kilo hasj & 5 planten op

Donderdag 28 februari heeft de politie tijdens een zogenaamde hennepruimdag in Tilburg in een bedrijfspand aan de Koningshoeve in een verborgen ruimte een wiet drogerij aangetroffen. In een woning aan de Drapenierstraat vonden de agenten ook nog eens ongeveer 4 kilo gedroogde wiet toppen en 3 kilo hasj. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Agenten hadden in een loods aan de Koningshoeve opgemerkt dat de loods binnen kleiner leek dan van buiten. Daarop werd er een onderzoek gestart. Nader onderzoek wees uit dat er achter een rek tegen een wand een verborgen deur zat. Deze deur gaf toegang tot de wiet drogerij. In de drogerij werd geen wiet aangetroffen slechts wat resten.

In een woning aan de Tongerlose Hoefstraat werd een wietplantage geruimd met maar liefst 5 hele planten. Omdat er sprake was van recidive is er een proces-verbaal opgemaakt tegen de verantwoordelijke.

Ten slotte controleerden agenten een woning aan de Drapenierstraat. Daar werden in een kelderkast enkele gedroogde en gesealde zakken met wiet gevonden. Tevens werden in het pand ook nog enkele plakken hasj gevonden. In totaal ging het om 4 kilo gedroogde wiet & circa 3 kilo hasj.

Bron: Politie