© US Army via Wikimedia Commons

Aanzienlijke hoeveelheid waardevolle goederen buit bij gewapende overval Bol.com in Waalwijk

De recherche is druk bezig met het onderzoek naar de gewapende overval op het distributiecentrum van Bol.com in Waalwijk. De daders blijken een aanzienlijke hoeveelheid waardevolle goederen buit te hebben gemaakt.

Op zondag 19 juli sloegen zeker vier gewapende overvallers rond 8.15 uur toe op het parkeerterrein van het distributiecentrum aan de Parkweg. Twee beveiligers werden daarbij met een vuurwapen bedreigd en vervolgens gegijzeld. Er waren op dat moment buiten de twee beveiligers nog enkele andere werknemers aanwezig die echter niets van de overval hebben meegekregen. De bewakers wisten zich rond 14.50 uur te bevrijden en alarm te slaan. De overvallers waren toen al vertrokken met een aanzienlijke hoeveelheid waardevolle goederen als buit.

De recherche stelde na de melding van een overval een uitgebreid onderzoek in. Daarbij zijn onder meer veel camerabeelden bestudeerd. Hiervoor is ook de expertise van politiespecialisten ingeschakeld. Ook is in het bedrijf door forensisch rechercheurs een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Tevens zijn getuigen verhoord. Het onderzoek is in volle gang en de politie roept mogelijke getuigen op om zich te melden. Er zijn, voor zover bekend, geen verdachten in beeld voor de overval op Bol.com in Waalwijk.