Grote hoeveelheden cash en waardevolle spullen in beslag bij invallen groot drugsonderzoek

De politie heeft in een groot drugsonderzoek opnieuw aanhoudingen verricht. Er zijn drie nieuwe verdachten opgepakt en vastgezet.

In een drugsonderzoek van de eenheid Midden-Nederland zijn op dinsdag 28 juli opnieuw invallen gedaan, meldt een woordvoerder van de politie. Bij de negen invallen zijn nog eens drie personen aangehouden. Volgens de politie maken de verdachten deel uit van een criminele organisatie die draait om de handel in verdovende middelen. Bij de invallen zijn naast drugs en grote geldbedragen ook veel waardevolle spullen gevonden.

Agenten vielen dinsdagochtend meerdere panden binnen. Het gaat om woningen en bedrijfspanden in Eindhoven, Hendrik Ido Ambacht, Rotterdam, Capelle aan de IJssel, Nieuwekerk aan de IJssel, Heerjansdam, Moerdijk en Maasdam. De opgepakte verdachten zijn een 36-jarige man uit Eindhoven, een 39-jarige man uit Maasdam en een 51-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht.

De invallen en aanhoudingen zijn onderdeel van het onderzoek waarbij de politie eind juni in actie kwam en op tientallen locaties invallen deed. Toen zijn verspreid over het land elf personen aangehouden. In totaal zijn drie laboratoria voor de productie van XTC, crystal meth en cocaïne ontmanteld. Daarnaast konden op basis van informatie uit het onderzoek op nog een aantal locaties elders in het land drugslabs worden ontmanteld.

De politie kwam de handel op het spoor in een lopend onderzoek en het live meekijken op PGP-toestellen van Encrochat. Zowel bij de eerdere als bij de nieuwe invallen van 28 juli zijn veel goederen aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat onder meer om auto’s, een motorboot, een jetski en een waterscooter. Daarnaast is een geldbedrag van zo’n 160.000 euro gevonden en in beslag genomen. Tot slot werden duizenden xtc-pillen en een kilo amfetaminepasta in beslag genomen.

De recherche spreekt van een grote vangst en zegt dat het criminele netwerk en de handel in verdovende middelen een harde slag is toegebracht. In totaal zijn er nu veertien aanhoudingen gedaan. Verder onderzoek moet duidelijk maken wie voor welke feiten verantwoordelijk is. Het onderzoek naar grootschalige handel en productie van drugs is in volle gang.