In de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 juni heeft de politie in Dordrecht een wietplantage ontdekt en ontmanteld. Er zijn acht aanhoudingen verricht.

De politie stelde een onderzoek in naar een woning aan de Van Slingelandtlaan. In de buurt van de woning zagen observerende agenten een voertuig dat zich nogal verdacht gedroeg in de omgeving van de Van Slingelandtlaan. De politie zag hoe twee inzittenden van de auto een woning binnengingen. Rondom de bewuste woning was er een sterke wietlucht te ruiken. Daarop zette de politie direct door en zette de woning af. Er werd herhaaldelijk aangebeld maar niemand wilde open doen. Daarop gingen agenten via het raam de woning in.

Binnen werd al snel duidelijk waarom er niet open werd gedaan. Op zolder van het huis werd een wietplantage ontdekt. Er stonden geen planten meer in die waren vermoedelijk zéér recent gerooid. Wel vond de politie meerdere zakken vol wiettoppen die direct in beslag zijn genomen. Het zou gaan om een aanzienlijke hoeveelheid. Hoeveel precies is niet bekendgemaakt.

In de woning bevonden zich op dat moment acht personen. Het gaat om zes Rotterdammers in de leeftijd van 22 tot en met 48 jaar oud en twee Dordtenaren van 25 en 26 jaar oud. Allen zijn aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Bron: Politie