© crime-nieuws.nl

Acht aanhoudingen en zwaargewonde in ziekenhuis na conflict op gezellig huisfeestje

De politie heeft acht aanhoudingen verricht na melding van een geweldsincident na een conflict op een huisfeest in Purmerend. Hierbij zou gestoken en geschoten zijn.

Bij de meldkamer kwam afgelopen nacht rond 1.30 uur melding binnen dat er een conflict gaande zou zijn tussen meerdere personen op de Mosselbaai. Nadat de melding binnenkwam zijn er direct meerdere eenheden naar de locatie gegaan en troffen daar een grote groep mensen aan. Het conflict zou begonnen zijn bij een huisfeest wat zich later naar straat had verplaatst.

Volgens getuigen zou er een persoon gestoken zijn en één getuige verklaarde dat er geschoten was.  Agenten zagen bij de Mosselbaai op de kruising van het Wonderfontein een man met letsel liggen. Hulpverleners konden maar moeizaam het slachtoffer helpen. Door de grote groep werden zij gehinderd in hun werk. Het slachtoffer is uiteindelijk geholpen en per ambulance zwaargewond met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De politie heeft een onderzoek gestart en ter plaatse vijf jongemannen aangehouden. Later werden er nog eens drie verdachten op de Rijksweg van de A5 aangehouden die mogelijk betrokken zouden zijn. De opgepakte personen zijn tussen 16 en 22 jaar oud. De recherche probeert nu te achterhalen wat er zich op de Mosselbaai heeft afgespeeld en wie hier iets mee te maken hebben gehad.