© Paulding County Sheriff's Office

Ruim honderd extreem agressieve honden in beslag in onderzoek naar hondengevechten

De Amerikaanse politie heeft bij een actie 106 honden in beslag genomen in verband met een onderzoek naar hondengevechten.

Agenten hebben afgelopen week de 55-jarige Vincent Lemark Burrell aangehouden in de staat Georgia. Bij de man werden ruim honderd honden aangetroffen die allemaal in een zeer slechte staat verkeerden. De dieren zijn direct meegenomen en de politie deed verder onderzoek.

Er werden al snel signalen ontdekt die wijzen op het organiseren van hondengevechten. De in beslag genomen honden waren voornamelijk pitbulls en extreem agressief. De honden werden in erbarmelijke omstandigheden aangetroffen. Zo zaten ze met grote kettingen vastgebonden aan bomen of metalen staven en was er geen fatsoenlijk eten of water in de buurt.

‘Ik ben trots op het teamwerk en ik ben dankbaar dat deze honden veilig zijn. De sinistere wereld van hondengevechten is een verachtelijke cultuur waar geen plaats voor is in onze samenleving.’ Aldus sheriff Gary Gulledge. De verdachte is vastgezet en riskeert een langdurige gevangenisstraf.

© Paulding County Sheriff’s Office