Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Acht leden van dezelfde familie aangehouden voor drugshandel in Schiedam en omgeving

De politie heeft in Schiedam acht leden van dezelfde familie aangehouden in een onderzoek naar drugshandel. In totaal zijn er twintig verdachten opgepakt waarvan acht van één familie.

Het onderzoek werd gestart nadat begin augustus vorig jaar een 26-jarige Schiedammers was aangehouden en gebruikershoeveelheden drugs bij zich bleek te hebben. De politie hield leden van de familie en medeverdachten daarop in de gaten.

Naast meldingen over drugshandel kwamen er ook nog meldingen binnen over bedreiging, intimidatie, vernieling en andere overlastgevende zaken. Het vervolgonderzoek leidde onder andere naar een garagebox aan de Holysingel in Vlaardingen en naar een woning aan de Johan Wagenaarstraat in Schiedam van waaruit vermoedelijk de verdovende middelen werden verhandeld.

Bij verschillende acties namen rechercheurs de afgelopen maanden onder andere een auto, ruim een kilo harddrugs, een nepvuurwapen en grote hoeveelheden verpakkingsmateriaal in beslag. Op last van de gemeente Schiedam werd de woning aan de Johan Wagenaarstraat gesloten. Een tweede woning aan de Van Bleiswijkstraat in Vlaardingen die gelinkt kon worden aan deze zaak is ook gesloten.

In totaal hielden agenten twintig personen aan, van wie acht (tussen 26 en 58 jaar oud) uit dezelfde familie. Zes verdachten zitten nog vast. De rest is heengezonden in diverse stadia van de vervolging, maar zijn nog steeds verdachte in het onderzoek dat wordt voortgezet.