Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Acht mannen aangehouden voor ongeregeldheden na FC Twente tegen Hammarby IF

Enschede – In de vroege ochtend van maandag 21 augustus 2023 heeft de politie acht mannen aangehouden in verband met de ernstige ongeregeldheden die plaatsvonden na de wedstrijd tussen FC Twente en Hammarby IF op 27 juli jongstleden.

De verdachten worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij strafbare feiten, waaronder mishandeling en openlijke geweldpleging, die zich afspeelden op de hoofdtribune van de Grolsch Veste in Enschede.

De ongeregeldheden ontstonden toen een groep personen, gekleed in jassen met capuchons, bivakmutsen en gezichtsbedekking, in conflict raakte met Zweedse supporters tijdens de genoemde voetbalwedstrijd. Het incident leidde tot een grondig politieonderzoek in samenwerking met justitie, om de ernstige strafbare feiten die zich destijds hebben voorgedaan te achterhalen.

De aangehouden mannen variëren in leeftijd van 18 tot 35 jaar en komen uit verschillende steden, waaronder Enschede, Almelo en Hengelo.

Een speciaal rechercheteam werd de afgelopen weken samengesteld om het incident en de daaropvolgende ongeregeldheden te onderzoeken. Dit team heeft gebruik gemaakt van een scala aan bronnen, waaronder camerabeelden van zowel politie als FC Twente, evenals beeldmateriaal dat door burgers is verstrekt. Deze beelden hebben bijgedragen aan het vaststellen van de toedracht en hebben geleid tot de identificatie van de acht aangehouden verdachten.

Op basis van de verkregen herkenningen uit het beeldmateriaal verwacht de politie later deze week nog meer verdachten aan te houden in verband met de ongeregeldheden na de FC Twente tegen Hammarby IF-wedstrijd. Het onderzoek zal voortduren om volledige helderheid te verschaffen over de gebeurtenissen die zich op de hoofdtribune van de Grolsch Veste hebben afgespeeld.