© Instagram

Voortvluchtige crimineel veroordeeld tot 15 jaar voor drugs en geweld gearresteerd

Dordrecht – Op donderdag 17 augustus is een 35-jarige man van Kaapverdische afkomst aangehouden in Dordrecht, Nederland, dankzij een succesvolle samenwerking tussen het FAST (Fugitive Active Search Team) van de Belgische Federale Politie en FAST Nederland.

De voortvluchtige man was in België veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar wegens druggerelateerde feiten en geweldpleging. Onlangs werd zijn strafblad nog verlengd, nadat hij in Antwerpen bij verstek veroordeeld was tot 40 maanden gevangenisstraf in februari van dit jaar.

Het FAST-team in België vroeg in maart 2023 om de assistentie van FAST NL voor de opsporing van deze man, die mogelijk in Nederland verbleef en ook bekend stond bij de Nederlandse autoriteiten wegens diverse inbraken.

Met behulp van concrete en waardevolle informatie van de Belgische Federale Politie startte FAST NL een onderzoek naar zijn verblijfplaats. Dit leidde tot de ontdekking van de schuilplaats van de man. Op donderdag werd hij in zijn woning gearresteerd.

België heeft om uitlevering van de man gevraagd, waarover de rechtbank in Amsterdam een beslissing zal nemen. De succesvolle samenwerking tussen de twee FAST-teams heeft geleid tot de aanhouding van een individu dat gezocht werd voor ernstige strafbare feiten, en illustreert het belang van grensoverschrijdende politie-inspanningen in de strijd tegen criminaliteit.