Achtervolging en aanhouding na explosie, tweede aanslag op pand onderzocht

De politie heeft na een achtervolging een verdachte gepakt voor het tot ontploffing brengen van een explosief. Het pand was eerder al doelwit van een soortgelijk incident.

In de nacht van zondag op maandag schrokken bewoners van de Prins Hendrikstraat in Vlaardingen opnieuw op door een harde knal. Getuigen vermoedden dat het om zwaar vuurwerk ging en alarmeerden de politie. De schade aan het pand was gelukkig beperkt en er vielen geen gewonden.

Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen ze een auto hard wegrijden. Ze besloten de achtervolging in te zetten en na een korte rit werd de auto tot stoppen gedwongen. De bestuurder, een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie.

Het is niet de eerste keer dat er een explosie plaatsvindt bij het bewuste pand. Op 29 december 2022 was er ook al een klap te horen en ook toen werd vermoed dat het om vuurwerk ging. Of de aangehouden verdachte ook bij deze eerdere explosie betrokken was, wordt nog onderzocht.

De politie zet het onderzoek naar beide explosies onverminderd voort en roept getuigen op om zich te melden. Mogelijk zijn er nog meer personen betrokken bij deze incidenten en alle informatie is welkom om de zaak op te lossen.