De politie in Amsterdam heeft afgelopen nacht twee mannen aangehouden in verband met een gewapende overval op een café. Bij de overval is een geldlade buitgemaakt.

Rond 23.30 uur komt melding binnen dat een man bij een café aan het Osdorpplein onder bedreiging van een vuurwapen een geldlade heeft geroofd. Na de overval is de dader samen met een tweede man gevlucht op een motorscooter. De politie kwam ter plaatse en de achtervolging werd ingezet. De twee mannen wisten desondanks te ontkomen.

Agenten bleven in de omgeving zoeken en stuiten op een gegeven moment in de Woutertje Pietersestraat op de achtergelaten motorscooter. Daarop werd besloten om het voertuig te observeren. Op een bepaalde moment komen er twee mannen terug bij de scooter en grijpt de politie in.

De mannen voldoen aan het eerder doorgegeven signalement. Hierop worden de twee,een 38-jarige en een 45-jarige Amsterdammer, direct aangehouden. Bij fouillering blijkt één van de verdachten een vuurwapen bij zich te hebben. De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de gewapende overval.