Achtervolging en arrestaties na plofkraak in Chaam

De politie heeft vier mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een plofkraak op een geldautomaat van de Rabobank in Chaam. De verdachten werden opgepakt na een lange achtervolging.

In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg de politie melding van vier mannen die gevlucht waren na een plofkraak bij een pinautomaat. Meerdere eenheden gingen op zoek naar de vluchtauto en verdachten.

Op de A15 van Gorinchem naar Nijmegen werd de auto van de verdachten gesignaleerd. De politie zette direct de achtervolging in en haalden er een helikopter bij. Tijdens de achtervolging werden hoge snelheden bereikt en raakte een politiewagen beschadigd.

Na een lange achtervolging werd rond 3.45 uur de vluchtauto in Meerkerk staande gehouden. De vier inzittenden zijn aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht.

De verdachten zijn mannen van 19 jaar (2x), 26 en 30 jaar. Drie van hen zijn zonder vaste woon- of verblijfplaats. Een van de 19-jarige jongemannen komt uit Liverpool. De personenauto is voor verder onderzoek door een bergingsbedrijf weggesleept.