Advertentie Marktplaats leidt naar vrouw met partij bikini’s en nepkleding van Gucci, Fendi, Versace en Nike

In Rotterdam heeft de politie een partij nep merkkleding in beslag genomen.

Op maandagochtend heeft het ondermijningsteam van de politie een inval gedaan bij een verkoper van dameskleding naar aanleiding van een advertentie op Marktplaats. Bij de inval troffen de politieagenten een groot aantal bikini’s aan van verschillende (nep)merken, waaronder Gucci, Fendi, Versace en Nike Jordan Mids. De vrouw die de kleding verkocht, leek niet onder de indruk van de inval en had mogelijk al aardig wat winst gemaakt met de verkoop van de nepartikelen.

De politie heeft in totaal 54 artikelen in beslag genomen. Het is niet duidelijk hoe lang de vrouw de nepkleding al heeft verkocht en hoeveel winst zij hiermee heeft gemaakt. Het ondermijningsteam zet zich in voor het bestrijden van ondermijnende criminaliteit, zoals de verkoop van nepkleding.

Het verkopen van nepkleding is niet alleen illegaal, maar ook schadelijk voor de echte merken. Consumenten worden vaak misleid en betalen vaak te veel geld voor nepkleding die van inferieure kwaliteit is. Bovendien lopen de echte merken hierdoor veel omzet mis.

Het ondermijningsteam zal de zaak verder onderzoeken en de vrouw mogelijk vervolgen voor het verkopen van nepkleding. Het is belangrijk dat consumenten alert blijven en alleen kleding kopen bij officiële verkooppunten van de merken.

©️ Politie_Charlois