Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

UPDATE: Advocaten Klaas Otto stoppen ermee na afwijzing wrakingsverzoek

De advocaat van de oprichter van motorclub No Surrender, Klaas Otto, heeft de rechtbank in Rotterdam gewraakt.

Advocaat Louis de Leon is het niet eens met de beslissing van de rechtbank dat het proces gewoon door kan gaan. Volgens de advocaat is Otto mentaal niet in staat om zijn zaak te volgen en te begrijpen.

De verslechterde psychische toestand van Klaas Otto zou te maken hebben met het strenge gevangenisregime in de EBI en met persoonlijke omstandigheden.

De ex-baas van No Surrender is dit weekend onderzocht door een psychiater. Die oordeelde dat Otto geestelijk in staat is om zijn zaak te volgen. De rechtbank besloot daarop dat het proces hervat moet worden. Daar is De Leon het niet mee eens en vraagt zich af of de rechtbank wel onpartijdig is. Nu gaan drie andere rechters zich daarover buigen.

De oprichter van motorclub No Surrender wordt onder meer verdacht van afpersing, bedreiging, mishandeling, brandstichting, witwassen en een bomaanslag. Hij zit sinds juli 2016 in voorarrest.

UPDATE: Het wrakingsverzoek van de advocaten van Klaas Otto is afgewezen. De advocaten hebben zojuist de handdoek in de ring gegooid en hebben de verdediging van Otto neergelegd. Op deze wijze kunnen ze hun cliënt niet naar behoren verdedigen.