Afperser familie De Mol opgepakt

Woensdag jongstleden is een 70-jarige man uit Zeist aangehouden op verdenking van poging afpersing en bedreigen van familie De Mol. De man heeft bekend dat hij de dreigbrieven heeft verstuurd.

Sinds oktober 2013 wordt familie De Mol stelselmatig, middels brieven, bedreigd en afgeperst. In de brieven werd John de Mol onder druk gezet om een geldbedrag af te geven. Gaf hij hier geen gehoor aan dan zou zijn zus Linda, haar kinderen en hun naasten iets aangedaan worden.

De recherche startte een groot onderzoek en kwam de verdachte uiteindelijk op het spoor. Door de media-aandacht kwamen er veel tips voor deze zaak. In totaal ruim 700. De gouden tip zat daar niet tussen, maar wel aanwijzingen, die het rechercheteam hebben geholpen om de verdachte op te sporen.

Afgelopen woensdag had de politie genoeg aanwijzingen om de 70-jarige verdachte uit Zeist aan te houden. Het huis van de man is doorzocht en diverse goederen zijn in beslag genomen. Er is een DNA-match en de verdachte zou inmiddels hebben bekend de brieven te hebben verstuurd.