Woensdag hebben politieagenten in een loods in Rotterdam een grote partij nagemaakte merkschoenen in beslag genomen. De partij Converse ‘All Stars Chuck Taylors’ schoenen heeft een geschatte waarde van om en nabij de 800.000 euro. 

De politie startte een onderzoek na een aangifte van Nike Inc. Uit de aangifte bleek dat Nike samen met een particulier recherchebureau een grote partij Converse schoenen op het spoor was gekomen. Verder kwam uit dat onderzoek naar voren dat een deel van de partij bestemd zou zijn voor Nederland en een deel vanuit Nederland verder Europa in getransporteerd zou worden.

Woensdagochtend werd bij een opslagbedrijf aan de Shannonweg in Rotterdam een onderzoek uitgevoerd naar de partij schoenen. In de loods werden diverse pallets met dozen, in elk doos zaten 12 paar schoenen, aangetroffen. In totaal nam de politie 2.261 dozen met schoenen in beslag. In totaal lagen er dus 27.132 paar schoenen in de loods. De totale waarde van de partij wordt geschat op zo’n 800.000 euro. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de eigenaar en/of verhuurder van de loods en de eigenaar van de partij schoenen.

 Foto: Politie.nl