Agent die Rishi op station Hollands Spoor doodschoot alsnog vervolgd

De politieagent die in november vorig jaar de 17-jarige Rishi Chandrikasing op station Hollands Spoor doodschoot wordt alsnog vervolgd voor doodslag en zware mishandeling met de dood als gevolg. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De agent zou niet in de juiste schietpositie hebben verkeerd toen hij Rishi wilde stoppen. Hij wilde hem in zijn been schieten maar raakte hem in zijn hals. Volgens een reconstructie van het OM ou Rishi kort daarvoor ruzie hebben gehad met een Brit en zou daarbij hebben gezegd dat hij in het bezit was van een vuurwapen. De Brit waarschuwde vervolgens de spoorwegpolitie, die op hun beurt agenten naar het perron stuurden.

Toen Rishi de agenten zag aankomen probeerde hij te vluchten. Hij zou daarbij ook naar zijn broek hebben gegrepen. Derhalve dacht de agent dat hij een wapen wilde pakken en besloot om te schieten. Dat deed hij volgens het OM in een verkeerde houding. Op bewakingsbeelden is volgens hen te zien dat de agent nog aan het rennen was en dus niet schoot vanuit een stabiele houding.

Later onderzoek wees ook uit dat de 17-jarige slachtoffer helemaal niet gewapend was. In december deed zijn familie aangifte tegen de agent wegens moord. De familie wil dat de zaak, ongeacht de uitkomst van het onderzoek van de Rijksrecherchere, voor de rechter komt.

Bron: OM