Agent lost schot bij aanhouding in Rotterdam

In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 januari heeft de politie een waarschuwingsschot moeten lossen bij de aanhouding van drie verdachten. Dat gebeurde nadat de politie een melding kreeg van een ruzie op de Leuvehaven in Rotterdam waarbij een vuurwapen was gezien.

Een oplettende taxi chauffeur had gezien dat iemand op de Leuvehaven in het bezit was van een vuurwapen. De verdachten stapten in een auto en reden weg. Daar liet de taxi chauffeur het niet bij zitten en zette de achtervolging in.

Terwijl hij de verdachten achtervolgde belde hij de politie om er melding van te maken. Toegesnelde agenten troffen de auto op de Oostmolenwerf aan.

De drie verdachten werden aangehouden door middel van een Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV), wat vaak wordt toegepast in het geval van een vuurwapen/vuurwapengevaarlijke verdachten.

Tijdens de aanhouding wilden de inzittenden niet meewerken waarop er een waarschuwingsschot werd gelost. De drie verdachten, twee mannen (43 & 49) uit Rotterdam en een 63-jarige vrouw uit Leiden zijn overgebracht naar het politiebureau.

In het voertuig werd inderdaad een vuurwapen en een mes gevonden.

Bron: Politie