Inval drugspand in Maastricht

Vrijdagavond heeft de politie een inval gedaan in een drugspand aan de Brusselseweg in Maastricht. Daarbij zijn twee mannen aangehouden.

Bij de politie was er informatie binnengekomen dat er drugs verkocht worden vanuit het pand. Bij een actie vrijdagavond hielden ze een 26-jarige klant uit België aan. Hij mocht na het betalen van een boete weer naar huis.

Daarop viel de politie het pand binnen en troffen daar zo’n 350 gram versnijdingsmiddelen aan en ongeveer € 1.400 in kleine biljetten. Wat kenmerkend is voor dealers die kleine hoeveelheden verkopen zoals balletjes aan junks of pakkies aan snuiverds.

In de woning werd een 36-jarige man aangetroffen en direct aangehouden. Op straat zagen agenten een man waarvan ze vermoedde dat hij op weg was naar het drugspand. Toen hij de agenten zag ging hij er als een speer vandoor op zijn fiets.

Maar al snel kon de politie de man aanhouden. Op zijn vluchtroute werd een tasje met daarin ruim 42 gram harddrugs gevonden. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

Bron: Politie