Een wijkagent uit Harderwijk denkt voortaan wel wat beter na alvorens hij een foto van een arrestant plaatst op Twitter. De agent had een foto van een dronken arrestant getweet wat leidde tot veel commotie. Uiteindelijk is de tweet met foto verwijderd.

De wijkagent twitterde: “Heerlijk werk met soms mindere kanten. Haha. Ja alcohol maakt meer vies dan je lief is.” En plaatste daar een foto bij van de dronken man in een cel. Op de foto is duidelijk te zien dat de dronkaard in zijn broek heeft geplast en heeft overgegeven.

De wijkagent heeft hij in zijn ogen niets verkeerds gedaan. Volgens hem is de privacy van de dronken man niet geschonden aangezien zijn hoofd niet op de foto staat. Daarnaast liet hij weten de man niet om toestemming te hebben kunnen vragen, omdat de arrestant niet in staat was antwoord te geven.

Na commotie op Twitter en in de media is de foto uiteindelijk verwijderd. De leidinggevende van de agent heeft hem laten weten dat de tweet onwenselijk was. Verder worden er geen maatregelen genomen tegen de agent.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl