De politieagent die vorig jaar de 17-jarige Rishi Chandrikasing doodschoot op station Hollands Spoor in Den Haag wordt bedreigd. Dit blijkt uit een bericht van de rechtbank. Er zijn veiligheidsmaatregelen getroffen voor de zitting aanstaande maandag.

Op 24 november 2012 werd Rishi op station Hollands Spoor in Den Haag neergeschoten door een agent. De politieagent dacht naar eigen zeggen dat de jongen een wapen wilde pakken en schoot op hem. Hij zegt de jongen in zijn been te hebben willen schieten, maar raakte hem ondanks goede bedoelingen in zijn hals. Niet veel later overleed Rishi.

De politieagent wordt verdacht van doodslag, zware mishandeling met de dood tot gevolg en dood door schuld. Maandag wordt de zaak inhoudelijk behandeld in de rechtbank in Den Haag. De rechtbank heeft maatregelen genomen om de agent anoniem aan de zitting te kunnen laten deelnemen. Het publiek kan de zaak alleen via videoverbinding volgen. Door wie de agent bedreigd wordt en om wat voor bedreiging het precies gaat is niet bekend.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl