Agenten gewond en meters meegesleurd bij poging aanhouding minderjarige verdachte

Agenten zijn bij de aanhouding van een minderjarige meters meegesleurd en gewond geraakt.

Twee politieagenten zijn zondagavond gewond geraakt bij de aanhouding van een minderjarige jongen uit Zaandam. De jongen negeerde een stopteken en werd achtervolgd door de agenten nadat hij door rood licht reed op de Wibautstraat. De agenten konden uiteindelijk contact maken met de bestuurder nadat ze hem hadden aangesproken.

De jongen kwam tot stilstand toen hij een doodlopende straat inreed, waarna de agenten uit hun dienstvoertuig stapten. Op dat moment reed de jongen frontaal tegen één van de agenten aan en sleepte hem enkele meters over de grond mee. De andere aanwezige agent wist de verdachte vast te pakken waardoor hij ten val kwam. De verdachte werd vervolgens aangehouden. Bij de aanhouding raakte ook de andere agent gewond.

Beide agenten werden overgebracht naar het ziekenhuis voor controle en maken het ondanks verwondingen zoals schaafwonden en kneuzingen goed. De verdachte zit op dit moment nog vast en zal worden verhoord. Het incident zorgt voor veel verontwaardiging bij de lokale gemeenschap en roept vragen op over het gebruik van geweld door de politie. De politie heeft aangegeven dat er een onderzoek wordt ingesteld naar het incident en dat de resultaten hiervan zo snel mogelijk worden gedeeld met het publiek.