Politie zoekt getuigen angstaanjagende achtervolging vrouw door man met mes

De politie zoekt getuigen van de achtervolging van een vrouw door een man met een mes.

Een 19-jarige vrouw uit Rozenburg werd afgelopen zaterdagavond gevolgd en bedreigd met een mes door een nog onbekende man. Dankzij haar harde geschreeuw en hulp van toeterende automobilisten kon erger voorkomen worden. De politie roept nu getuigen op om te helpen bij het vinden van de dader.

De vrouw merkte rond 22:00 uur dat ze vanuit het centrum van Rozenburg werd achtervolgd over de Beukenlaan. Ze stopte bij een woning met een goed verlichte gevel, maar kon niet voorkomen dat haar achtervolger haar vastgreep en bedreigde met een mes. Gelukkig wist het slachtoffer het mes af te pakken, hoewel ze hierbij wel lichtgewond raakte. Door haar geschreeuw en het toeteren van automobilisten, sloeg de man uiteindelijk op de vlucht via de Rozenstraat.

De politie is direct een onderzoek gestart en heeft gesproken met getuigen en camerabeelden veiliggesteld. Tot op heden heeft dit nog niet geleid tot de aanhouding van de verdachte. De man wordt beschreven als ongeveer 1.75m lang, met donker haar, donkere ogen, een stoppelbaard en een bodywarmer.

De politie roept getuigen op die meer informatie hebben over de dader of de gebeurtenissen van afgelopen zaterdagavond. Ook vraagt de politie automobilisten die hebben getoeterd en mogelijk meer hebben gezien om zich te melden. De politie benadrukt dat elke tip kan helpen bij het vinden van de dader en het oplossen van deze zaak.

Het is schokkend dat een jonge vrouw zo’n angstaanjagende ervaring heeft moeten meemaken. Het is belangrijk dat de politie alle hulp krijgt die ze nodig heeft om de dader te vinden en ervoor te zorgen dat de straten van Rozenburg weer veilig zijn voor iedereen.