Agressieve dealer dwingt studenten met mes om nummer te noteren: ‘Ik ben voortaan jullie drugsdealer’

Een zeer agressieve drugsdealer is aangehouden nadat hij studenten met een mes dwong om zijn telefoonnummer in hun telefoon te zetten met de mededeling: ‘Ik ben voortaan jullie drugsdealer’.

Het groepje nieuwe studenten werd donderdagavond op de Spoorlaan aangesproken door een man die eiste dat ze zijn telefoonnummer in hun telefoon zouden opslaan. De man is kennelijk een drugshandelaar en was op zoek naar nieuwe klanten. Met een mes en geweld hoopte hij een nieuwe afzetmarkt aan te boren.

De bedreigde studenten lieten het er niet bij zitten en één van de mannen is direct naar het politiebureau gegaan en heeft zijn verhaal gedaan. De politie besloot om in actie te komen en heeft een zogenaamde psuedokoop gedaan. Agenten deden zich voor als klant en belden het telefoonnummer voor een afspraak.

Kort na het telefoontje troffen agenten de agressieve drugsdealer samen met een tweede persoon aan. De twee bleken een handelshoeveelheid cocaïne en pillen op zak te hebben. De verdachten, mannen van 18 en 21 jaar uit Tilburg, zijn aangehouden. Bij doorzoeking in hun woning werd nog meer drugs aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.