Ajax voetballer Labyad verdacht van mishandeling bij conflict met stukadoor

Voetballer Zakaria Labyad van Ajax wordt verdacht van een mishandeling.

Het zou gaan om een conflict met een stukadoor. Volgens De Telegraaf speelde er op 5 juli 2020 een incident af bij de woning van de voetballer in het Gooi. Labyad zou niet tevreden zijn geweest over het geleverde werk en weigerde een deel van de facturen te betalen. De stukadoor kwam op een gegeven moment verhaal halen waarna de situatie uit de hand liep.

Meerdere familieleden van de voetballer zouden daarbij aanwezig zijn geweest. Over en weer vielen volgens de krant klappen. De stukadoor claimt zelfs een vuurwapen te hebben gezien. De politie kwam ter plaatse en heeft de boel gesust. Er zijn uiteindelijk geen aanhoudingen verricht door de agenten. Zowel Labyad als de stukadoor hebben aangifte gedaan.

‘Cliënt betreurt het dat de aannemer de media opzoekt voor een geschil dat reeds in onderzoek is bij het Openbaar Ministerie en de rechtspraak, ook wat betreft de rol van de aannemer zelf waartegen een aangifte loopt. De heer heeft hiermee kennelijk geen ander doel dan het beschadigen van de eer en goede naam van cliënt. Wij laten de inhoudelijke discussie graag waar deze hoort en dat is niet in de media maar bij het Openbaar Ministerie en de rechtspraak.’ Aldus advocaat Mariëlle van Essen namens Labyad.

De juridisch adviseur van het stukadoorsbedrijf, mr. Karim Aachboun, komt namens zijn cliënt met de volgende verklaring: ‘Ik kan bevestigen dat mijn cliënt, op basis van het advies van zijn voormalige advocaat, aangifte tegen de heer Labyad en zijn vader heeft gedaan wegens onder meer zware mishandeling. Ik zal op korte termijn hierover ook contact leggen met Ajax. Voor het overige zie ik thans geen aanleiding om op de inhoudsloze reactie van de advocaat van de heer Labyad te reageren.’